Goedkopere nieuwe iPad

nieuwe ipadsApple heeft in tegenstelling tot de verwachtingen eind maart geen bijeenkomst gehouden om nieuwe iPads te introduceren. Wel maakt het bedrijf bekend een goedkope iPad op de markt te brengen.

De vervanger van de iPad Air 2 is niet de iPad Air 3, maar heet weer gewoon iPad en heeft nu dezelfde snelle A9 processor als de iPhone 6S (zie afb) en de iPhone SE. Ook is deze nieuwe iPad '2017' met een vanafprijs van € 409 zo'n tien procent goedkoper dan de iPad Air 2. Keerzijde is dat het heldere scherm wat minder ontspiegeld is en deze iPad weer net zo dik en zwaar is als de iPad Air 1 om de accu weer iets groter te kunnen maken.

Ook de kleine iPad mini 4 die een beter scherm heeft, is goedkoper geworden. Deze is nu alleen nog beschikbaar met 128 Gb en de minder snelle A8 processor (zie afb). Deze mini 4 kost € 489.

De nieuwe iPad Pro-versies komen waarschijnlijk uit wanneer ook iOS 11 uitkomt. Bezitters van oudere iPads (t/m iPad 4) kunnen niet naar iOS 11 upgraden en kunnen de komende jaren met de nieuwe iPad zo voordelig mogelijk alle nieuwe functies gebruiken.

Vergelijking snelheden processoren iPad en iPhone

Elke maand nieuwe iPhone en ipad tips?
Meld je aan voor onze iPhone & iPad tiplijst en ontvang direct een gratis ebook

Geschreven door : hcc!apple