Welke apps zijn het beste voor mijn vakantie?

10 beste vakantie appsMet deze 10 topapps uit de vakantietiplijst van apple.hcc.nl ga je met je iPhone, iPad of Android smartphone/tablet heel slim op vakantie. IPhone bezitters kunnen de apps gemakkelijk downloaden via de links en Android gebruikers vinden alle apps in de Android Playstore. Extra vakantietips ontvang je automatisch na bevestiging van je aanmelding op deze pagina voor onze gratis iPhone & iPad tiplijst. 
 
1) Data besparen met Whatsapp
Met Whatsapp kun je de rekening van je mobiele provider op vakantie lekker laag houden. Je moet dan wel even de app goed instellen zodat je via mobiel internet alleen tekstberichten ontvangt en verstuurt. Voor maar 1 Mb kun je namelijk 1000 tekstberichten versturen cq ontvangen. Je voorkomt hogere kosten door bij Instellingen/Datagebruik de afbeeldingen, Audio, Video en Documenten alleen op te halen als je verbonden bent met Wi-Fi.  

2) Meet hoeveel data je verbruikt
Hoeveel data je verbruikt met Wifi, mobiel of roaming kun je gemakkelijk bijhouden via de gratis My Data Manager of (met enige vertraging) via een datateller app van je mobiele provider.

3) Gratis offline navigeren zonder datakosten
Here maps is een topapp met kaarten van alle landen/continenten. Je kunt vooraf per land een gratis kaart downloaden zodat je enorm kunt besparen op buitenlandse datakosten. Heel bijzonder voor een gratis apps is ook de gesproken Nederlandstalige navigatie.
 
Dit zijn de beste vakantie apps
 
4) Offline navigeren naar je favoriete plekken
Google Maps is zeker op je vakantiebestemming een topapp. Als je vooraf de plekken die je graag wil zien iets langer op de kaart aanwijst kun je zodra er een ballonetje verschijnt de onderste balk aanklikken en die plek via de ster vastleggen als een favoriete plek. Haal daarna het gebied van je vakantiebestemming via de menukeuze " Offline gebieden" en druk vervolgens op de Plusknop. Als het gebied te groot is, verklein je het gebied door twee vingers uit elkaar te bewegen totdat de knop "Downloaden" rechtsonder blauw wordt. Hierna kun je ook met Google Maps gemakkelijk zonder datakosten navigeren naar je favoriete plekken. 
 
5) Gratis wereldwijde reisgids
Triposo is een groot reisboek met (Engelstalige) basis informatie over 45000 bestemmingen die papieren reisgidsen grotendeels overbodig maakt. De meeste informatie en kaarten kun je na deze te downloaden ook offline raadplegen en gebruiken voor stadswandelingen en navigatie. Bij de functies "Nu in de buurt" en "Dingen om te doen" haal je extern informatie op en kun je dus het beste alleen gebruiken als je een Wi-Fi verbinding hebt. Bevat ook veel recensies van andere gebruikers over restaurants, attracties, winkels en leuke plekken. 

6) De meeste recensies 
Tripadvisor de reisapp met miljoenen beoordelingen door reizigers van hotels, en restaurants. Ook veel informatie over interessante/leuke activiteiten in de buurt.

7)  Maak je online reisverslag
Polarsteps (alleen beschikbaar voor iOS) gratis traveltracker app waarmee je gemakkelijk je reis bij kunt houden en het thuisfront mee kan laten genieten.

8) Offline vertalen van/naar 52 talen
Google Translate via te downloaden vertaalbestanden kun je nu ook zonder internet van en naar 52 talen vertalen. Met internetverbinding kun je voor 29 talen ook gesproken teksten direct laten vertalen en via de ingebouwde Worldlens functie teksten op borden en foto's vanuit 37 talen vertalen.

9) Compacte informatie over 7900 campings
Campingapp gratis app om zonder internetverbinding gemakkelijk 7900 campings te vinden en extra informatie te raadplegen.

10) Ruimte voor al je vakantiefoto's + delen
Google Foto's maakt gemakkelijk ruimte vrij zodat je weer ruimte vrij hebt om nieuwe opnames te maken. Je foto's en filmpjes kunnen automatisch via Wi-Fi online opgeslagen worden. Ook is het handig om de beste vakantiefoto's te verzamelen met je mede vakantiegangers en te delen met de thuisblijvers.

Elke maand nieuwe iPhone en ipad tips?
Meld je aan voor onze iPhone & iPad tiplijst en ontvang direct een gratis ebook

Geschreven door : hcc!apple