Slimmer op vakantie met je smartphone en tablet

Schermafbeelding 2017 06 02 om 14.10.13

Met de 3 apps uit dit artikel kan je vakantie nog leuker worden. Lekker gratis lezen, overal je favoriete films en series bekijken en zonder internetkosten altijd je weg vinden. Nog meer apptips krijg je in de presentatie “Slimmer op vakantie met je smartphone en tablet”.

Bezoekers van de presentatie ontvangen ook de vakantie tiplijst van HCC!apple. De meeste tips zijn ook interessant voor Android gebruikers. Neem daarom gezellig eens iemand mee.

De presentaties worden de komende weken ‘s avonds gegeven op: 

  

vakantieapptips 4 vakantiebieb

 

Gratis lezen in je vakantie
Met de Vakantiebieb app kan iedereen meer dan 60 gratis ebooks lezen in de vakantie. Geen gesleep meer met boeken op je vakantie. Vanaf 1 juni zijn er al 35 leuke kinderboeken en in juli en augustus komen er ook recente boeken voor volwassenen beschikbaar. Je moet de boeken wel voor 31 augustus uitlezen want daarna verdwijnen ze uit de app. Zie ook https://vakantiebieb.nl/

Films en series kijken op vakantie
Met de Netflix app kun je nu heel gemakkelijk films en series vooraf downloaden op je smartphone en tablet om ze later zonder internetverbinding overal te bekijken. Handig voor in het vliegtuig en overal waar je internetverbinding langzaam of duur is. En als je nog gebruik kunt maken van hun gratis proefmaand kan het zelfs helemaal gratis. Download de programma’s niet te lang voor je vakantie want na 1 maand wordt de ruimte op je toestel automatisch weer vrijgemaakt. Handig is dat NetFlix bij de Android versie nu ook toestaat om de films en series op te slaan op een SD kaartje.

Om naar het Nederlandse aanbod te kijken kan een VPN verbinding in het buitenland nodig zijn of je zet eenvoudig de internetverbinding uit. Een gratis VPN app voor iOS die erg gemakkelijk werkte en prima presteerde was Turbo VPN.


Mapsme vleuten

 

Zonder internet altijd je weg vinden
Voor het fietsen en Wandelen en om offline uitgebreid te zoeken adviseren we je om ook eens te kijken naar de gratis app maps.me. Na het downloaden van de gedetailleerde en actuele kaarten zul je waar je ook heen gaat op vakantie, niet meer verdwalen. En via de zoekfunctie rechtsonder vind je alles gemakkelijk zonder gebruik van Internet. In de afbeelding zie je ook het adres waar op 12 juni de presentatie in De Meern (gem. Utrecht) gegeven wordt. Lees hier onze uitgebreide review van Maps.me. 


Leden van HCC!apple ontvangen de vakantie tiplijst vanaf begin juli
Nog geen lid van HCC!apple? Via mijn.hcc.nl kun je je HCC!lidmaatschap gemakkelijk uitbreiden met Apple. Als het inloggen niet lukt kun je ook Apple toevoegen aan je HCC lidmaatschap door hier per mail je lidnummer en naam door te geven. 

Als 1e interessegroep betaal je niets extra voor HCC!apple. Als extra interessegroep kost HCC!apple slechts 2,45 euro per jaar.

Elke maand nieuwe iPhone en ipad tips?
Meld je aan voor onze iPhone & iPad tiplijst en ontvang direct een gratis ebookGeschreven door : hcc!apple