Whatsappen op je iPad of Mac

Schermafdruk 2016 05 26 00.30.28Na deWhatsapp webversie die je ook op een iPad kunt gebruiken heeft Whatsapp nu ook een desktopversie voor de Mac en Windows uitgebracht. Handig voor iedereen die liever berichten intypt op een wat groter toetsenbord.

Zo koppel je Whatsapp met je iPad of Mac
Je koppelt de Whatsapp in je telefoon  door via Instellingen/Whatsapp web 
de QR blokjescode op het scherm van je iPad of Mac te scannen via met de opdracht "Scan QR-code". Voor de Mac versie staat standaard al ingesteld dat je een melding ontvangt op je Mac als er een bericht binnenkomt. Je kunt ook bestanden (o.a. foto, video en PDF) en ingesproken teksten versturenOok kun je via de Mac app nieuwe groepen maken. Omdat Whatsapp de berichten na aflevering op je telefoon niet centraal bewaart, kun je het beste Whatsapp via de Mac of het Web gebruiken als je smartphone via Wifi verbonden is met het Internet.  Als de webversie op je iPad even niet meer werkt het daar even niet meer op werkt, kun je dit meestal oplossen door de cookies te verwijderen.

Nog meer communicatiemogelijkheden
Wie naast Whatsapp behoefte heeft aan nog meer communicatiemogelijkheden (Skype, Slack, Hangout, Facebook Messenger etc) kan de messager app Franz voor Mac, Linux en Windows (Ook Windows 7) downloaden via http://meetfranz.com/

Schermafdruk 2016 05 26 01.06.04

 

Elke maand nieuwe iPhone en ipad tips?
Meld je aan voor onze iPhone & iPad tiplijst en ontvang direct een gratis ebook

Geschreven door : hcc!apple